Συμβουλές για Υποψήφιους

Πώς να βελτιώσεις το επαγγελματικό σου προφίλ στο LinkedIn: 4 τρόποι για να ξεχωρίσεις!

linkedin image blog post 3

Νιώθεις πως έκλεισε ο κύκλος εξέλιξης στη δουλειά σου και δεν βρίσκεις πια κανένα νόημα στα καθημερινά καθήκοντα σου; Σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το LinkedIn σαν ένα μέσο αναζήτησης, αλλά δεν γνωρίζεις τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεχωρίσεις; Οι LinkedIn experts της Ingroup είναι δίπλα σου!

Αρχικά χρειάζεται να σιγουρευτείς ότι έχεις φτιάξει σωστά όλα τα βασικά σημεία στο LinkedIn προφίλ σου, ακολουθώντας το άρθρο: Οδηγός για το LinkedIn που θα σου γλυτώσει πολύ χρόνο και ενέργεια. Ξεσκόνισε όλα τα πεδία που υπάρχουν, ανανέωσε το προφίλ σου και αν είναι απαραίτητο κάνε προσθήκες στο κομμάτι της επαγγελματικής εμπειρίας σου. Ο στόχος είναι απλός: να συστηθείς εκ νέου στην αγορά βελτιώνοντας αρχικά το προφίλ σου στο σημαντικότερο μέσο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχει, το LinkedIn.

Το LinkedIn είναι και χρησιμοποιείται συστηματικά από 722 εκατομμύρια χρήστες. Το νούμερο είναι πραγματικά μεγάλο, αλλά τα οφέλη χρήσης του είναι ακόμα μεγαλύτερα. Ένα ολοκληρωμένο LinkedIn προφίλ προσφέρει 70% περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε την προσοχή μιας εταιρείας για την οποία ενδιαφερόμαστε και να ενταχθούμε στο δυναμικό της.

Σε όποιο στάδιο της καριέρας μας και αν βρισκόμαστε, ο ρόλος του LinkedIn παραμένει το ίδιο σημαντικός. Είτε είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης νέας θέσης, είτε αναζητάμε νέες ευκαιρίες, το προφίλ μας στο LinkedIn χρειάζεται να είναι σωστά δομημένο. Δείτε παρακάτω 4 τρόπους για να ξεχωρίσει το δικό σας προφίλ!

 

1. LinkedIn Εκπαίδευση: συνεχής βελτίωση

Στη σύγχρονη αγορά εργασίας η διαρκής εκπαίδευση είναι σημαντικός παράγοντας αξιολόγησης ενός υποψηφίου. Σιγουρέψου ότι μέσα στον ενθουσιασμό και τη βιασύνη έχεις συμπληρώσει σωστά το πεδίο της εκπαίδευσης στο LinkedIn. Είναι σημαντικό να προσθέτεις κάθε νέα πληροφορία σχετικά με πτυχία ή πιστοποιήσεις που αποκτάς. Αυτό αποδεικνύει πως είσαι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά για την προσωπική του εξέλιξη και επιμόρφωση.

LinkedIn επιτεύγματα

Στο κομμάτι των accomplishments συμπεριλαμβάνονται οι ξένες γλώσσες και τα projects που έχεις ολοκληρώσει. Πρόσθεσε κάθε επιπλέον πληροφορία σε αυτά τα πεδία για να ενδυναμώσεις την αξία του προφίλ σου. Ακόμα και οι διαδικτυακές εκπαιδεύσεις θεωρούνται πολύτιμα προσόντα σε αρκετούς τομείς της αγοράς.

LinkedIn Certifications

Το LinkedIn έχει προβλέψει να υπάρχει πεδίο δήλωσης όλων των τίτλων σπουδών ή εκπαιδεύσεων στο τμήμα Licenses & Certifications. Επιπλέον το LinkedIn παρέχει μια σειρά online εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία μόλις αποκτηθούν μπορούν να εμφανιστούν αυτόματα στο προφίλ σου.

Σε περίπτωση που αυτή την περίοδο δεν έχεις κάτι να συμπληρώσεις σε αυτά τα πεδία, δε σημαίνει οτι δε θα έχεις στο μέλλον την ευκαιρία. Το προφίλ σου στο LinkedIn θα αλλάζει και θα μεγαλώνει μαζί με εσένα και ανάλογα θα συμπληρώνεις τα σχετικά πεδία.

linkedin skills certifications

2. LinkedIn προφίλ: έξτρα πεδία

Κάθε πεδίο που συμπληρώνεις κάνει το προφίλ σου πιο δυνατό μέσα στο LinkedIn περιβάλλον και στα μάτια των δυνητικών εργοδοτών. Όλες οι λεπτομέρειες φωτίζουν και μια διαφορετική πτυχή του ανθρώπου που έχει ένα ενεργό προφίλ. Αφιέρωσε μια επιπλέον ώρα και κάλυψε όσα περισσότερα πεδία μπορείς. Από καιρό σε καιρό μπορείς να κάνεις ένα γρήγορο φρεσκάρισμα και να ανανεώνεις τις πληροφορίες που πιθανόν να έχουν αλλάξει. Να θυμάσαι ότι:

  • Τα skills αφορούν τις δεξιότητες που έχεις καθώς σε αυτά δεχόμαστε endorsements από ανθρώπους που γνωρίζουμε. Μην ντραπείς να ζητήσεις από συνεργάτες ή ευχαριστημένους πελάτες να σου γράψουν μια θετική αξιολόγηση. Μετράει πολύ στην αξιοπιστία που θες να χτίσεις.
  • Τα publications μπορούν να φιλοξενήσουν μελέτες, έρευνες, βιβλία ή άρθρα, που είτε είναι δικά σου είτε έχεις συμμετάσχει στην ομάδα σύνταξης.
  • Τα interests σου δίνουν την ευκαιρία να προσθέσεις τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα ή και τα χόμπι σου.
  • Το volunteering είναι ο χώρος για να αναδείξεις όλο το φάσμα εθελοντικής εργασίας που έχεις προσφέρει.
  • Στο LinkedIn Pulse μπορείς να δημοσιεύεις άρθρα που αφορούν την ειδικότητά σου και να ξεχωρίζεις. Κάθε άρθρο μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εταιρεία που στοχεύεις, ενώ παράλληλα σε βοηθάει να καθιερωθείς ως ειδικός στον τομέα σου.

 

3. LinkedIn προφίλ και SEO: λειτουργούν συμπληρωματικά

Τα πεδία που θα συμπληρώσεις, λειτουργούν και ως φίλτρα Search Engine Optimization (SEO) κατάταξης, εντός και εκτός του LinkedIn. Το προφίλ σου μπορεί να εμφανιστεί στα σωστά μάτια μέσα στο LinkedIn, αλλά και μέσα στις απαντήσεις στο Google Search για στοχευμένες αναζητήσεις. Αν δηλαδή κάποιος ψάχνει για Social Media Manager στο Google Search θα λάβει απαντήσεις και από το LinkedIn, ακόμα και αν ο άνθρωπος που κάνει την αναζήτηση δεν έχει δικό του λογαριασμό στο LinkedIn.

Χρησιμοποίησε λοιπόν όλες τις βασικές λέξεις κλειδιά στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που έχεις αναλάβει γιατί λειτουργούν ως SEO φίλτρα αξιολόγησης. Αν δεν υπάρχουν τέτοιες λέξεις-κλειδιά, που να περιγράφουν κάποιο συγκεκριμένο προσόν, στο προφίλ σου, τότε ακόμη και εάν υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά, το προφίλ σου είναι πιθανόν να μην εμφανιστεί στις στοχευμένες αναζητήσεις γύρω από αυτό.

 

4. LinkedIn προφίλ και βιογραφικό: βάλε ίδιες πληροφορίες

Η κάθε νέα θέση είναι μια νέα ευκαιρία για να προσθέσεις αξία στο βιογραφικό σου και το πεδίο της περιγραφής είναι το ιδανικό σημείο για να εκμεταλλευτείς αυτή την δυνατότητα. Όμως να θυμάσαι πως ό,τι γράφεις στο ψηφιακό σου LinkedIn προφίλ χρειάζεται να συμβαδίζει και με το τυπωμένο βιογραφικό που θα δώσεις, όταν σου το ζητήσουν. To LinkedIn λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστά τη χρήση και την αξία ενός βιογραφικού.

Αν κρατάς ενημερωμένα ταυτόχρονα το προφίλ σου στο LinkedIn και το βιογραφικό σου, τότε θα κερδίσεις επιπλέον πόντους εκτίμησης από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών. Οι αστοχίες ή οι ανακρίβειες γίνονται εύκολα αντιληπτές όταν το βιογραφικό σου δίνει διαφορετικές πληροφορίες από αυτές που έχεις στο ψηφιακό σου προφίλ στο LinkedIn.

Διάβασε περισσότερα σε αυτόν τον κατατοπιστικό οδηγό για την σύνταξη του βιογραφικού.

 

LinkedIn: το πιο σημαντικό business social network

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του LinkedIn, όλοι το αντιμετωπίζαμε αποκλειστικά σαν μια πλατφόρμα δημοσίευσης ψηφιακών βιογραφικών. Όμως σταδιακά ο ρόλος του LinkedIn εμπλουτίστηκε με δυνατότητες που το έβγαλαν από τα στενά πλαίσια της επαγγελματικής πλατφόρμας και το μετέτρεψαν σε ένα πανίσχυρο εργαλείο δικτύωσης.

Ώρα λοιπόν να πας στο προφίλ σου και να αξιοποιήσεις όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το LinkedIn. Έτσι, την επόμενη φορά που θα φύγεις από μια επαγγελματική συνάντηση και θα αναζητήσουν πληροφορίες για σένα στο LinkedIn, θα είσαι σίγουρος/η ότι θα αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις!

 

Ακολουθήσε την INGROUP σε Facebook, Instagram ή LinkedIN για να μαθαίνεις από τους πρώτους όλες τις θέσεις εργασίας και τους χρήσιμους οδηγούς που δημοσιεύουμε.

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Καλοκαιρινό άγχος; Το HR μπορεί να βοηθήσει.

Μετάκληση Εργαζομένων

Ανθρώπινο δυναμικό: Η δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση για τη βιομηχανία σύμφωνα με μελέτη της EY Ελλάδος και του ΣΕΒ

Μετάκληση Εργαζομένων

Σε μοντέλο «Ντουμπάι» για την στελέχωση έργων ΣΔΙΤ στρέφονται πλέον οι κατασκευαστικές εταιρείες

Αναζήτηση

BI