Human Resources

Outsourcing VS Inhouse υπηρεσίες: τι συμφέρει την επιχείρησή μου

outsourcing services

Στον κύκλο ανάπτυξης κάθε επιτυχημένης επιχείρησης έρχεται η στιγμή που εξετάζει με προσοχή τα πιθανά οφέλη που μπορεί να έχει από outsourcing υπηρεσίες. Συγκρίνει όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα προκειμένου να αποφασίσει τι της ταιριάζει καλύτερα στη δεδομένη χρονική στιγμή με βάση τους δικούς της επαγγελματικούς στόχους.

Inhouse ή outsourcing? Το δίλημμα αυτό βρίσκεται στο μυαλό πολλών επιχειρηματιών. Όταν ο κύκλος εργασιών απαιτεί να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης της επιχείρησης, τότε η συνεκτίμηση όλων των παραγόντων είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση του πιο αποδοτικού μοντέλου λειτουργίας. Στο τραπέζι των συζητήσεων εξετάζονται λύσεις για outsourcing ή inhouse υπηρεσίες σε διάφορα τμήματα της επιχείρησης.

Η πολυετής πείρα της INGROUP έχει βοηθήσει πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις προκειμένου:

1. να ξεκαθαρίσουν τι σημαίνει το outsourcing και ποιες από τις υπηρεσίες της δικής τους επιχείρησης θα αποδώσουν καλύτερα outsourcing
2. να κατασταλάξουν ποιες υπηρεσίες είναι προτιμότερο να παραμείνουν Inhouse
3. να ανανεώσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο με βάση τη βιωσιμότητα και το συμφέρον της επιχείρησης και των πελατών τους.

 

Στην INGROUP πιστεύουμε ότι ο πυρήνας της φιλοσοφίας των outsourcing υπηρεσιών είναι ένα ξεκάθαρο σχήμα υπηρεσιών που φέρνει πραγματικά κέρδη!

 

Outsourcing VS Inhouse: αλλαγές στο 2021

Οι ανάγκες των εταιρειών αλλάζουν διαρκώς. Ειδικά μετά τις τελευταίες ακραίες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίσαμε σε παγκόσμια κλίμακα, το 2021 είναι η χρονιά που πραγματικά έβαλε στο μικροσκόπιο τη δομή όλων των επιχειρήσεων. Μαζί με τις ανάγκες άλλαξαν και τα επιχειρηματικά μοντέλα διαχείρισης,  ώστε να προσαρμοστούν άμεσα στις νέες συνθήκες.

Για αρκετές εταιρείες το ‘Outsourcing VS Inhouse υπηρεσίες’ ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο ερώτημα. Η εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών (outsourcing) για νευραλγικά τμήματα των επιχειρήσεων διασφαλίζει τη μακροβιότητα και την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, όσο ανατρεπτικές και αν είναι οι εξωτερικές συνθήκες της αγοράς.

Κατά τους μήνες της πανδημίας, πολλές από τις επιχειρήσεις που είχαν ήδη προσθέσει το μοντέλο outsourcing, κατάφεραν να διατηρήσουν αλώβητο τον κύκλο εργασιών τους, χωρίς να θυσιάσουν ούτε την ποιότητα των υπηρεσιών τους αλλά ούτε και τα καθαρά τους κέρδη. Οι ανατροπές και οι διαρκείς αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό και τη ροή των εργασιών αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία μέσα στο outsourcing σχήμα συνεργασίας.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις outsourcing που παρέχει η INGROUP συμβάλλουν άμεσα στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται μια εταιρεία.

Με τις Outsourcing υπηρεσίες της INGROUP η επιχείρηση:
1.  απολαμβάνει ασφάλεια, διαφάνεια και απόλυτο έλεγχο στα λειτουργικά κόστη

2. εξασφαλίζει τον ιδανικό συνδυασμό υπηρεσιών από το άψογα καταρτισμένο προσωπικό 3. έχει στη διάθεσή της όλες τις κατάλληλες διαδικασίες που θα αποφέρουν τη μέγιστη απόδοση, με ευέλικτη δομή ειδικά οργανωμένη για τις δικές της ανάγκες.

 

Outsourcing VS Inhouse: οι διαφορές

Ο χρόνος και το κόστος είναι τα καθοριστικά σημεία που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο Outsourcing και στο Inhouse. 

Inhouse

 1. Η δική σας (inhouse) εσωτερική ομάδα χρειάζεται χρόνο και αρκετούς πόρους,  για να επιλεχθεί, εκπαιδευτεί και τελικά να λειτουργήσει υπό την άμεση επίβλεψή σας.
 2. O τεχνικός εξοπλισμός σε συνδυασμό με όλο τον εξοπλισμό γραφείου μπορεί να εκτοξεύσει τον ετήσιο προϋπολογισμό εξόδων μιας επιχείρησης. Βλάβες δικτύου, τεχνικών υποδομών ή κάποια έκτακτη τεχνική αναβάθμιση είναι δυσκολίες που μπορείτε να αποφύγετε.
 3. Στο Inhouse έχετε μέσα στην εταιρεία όλο τον κύκλο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού από την πρώτη συζήτηση με έναν υποψήφιο μέχρι και την τελευταία διαδικασία πρόσληψης, μισθοδοσίας, εκπαίδευσης ή και απόλυσης εάν προκύψει.

Outsourcing

 1. Eπικοινωνείτε μόνο με έναν άνθρωπο για όποιο θέμα προκύψει, οποιαδήποτε στιγμή και αν θελήσετε, χωρίς να χάνετε επιπλέον παραγωγικό χρόνο από την δική σας εργασία.
 2. Έχετε αύξηση παραγωγικότητας από την πρώτη ημέρα, διότι συνεργάζεστε με ήδη εκπαιδευμένους και έμπειρους ανθρώπους
 3. Συνεργάζεστε με μια ολόκληρη αφοσιωμένη ομάδα η οποία φροντίζει όλα όσα χρειάζεστε, πολλαπλασιάζοντας την αξία του δικού σας χρόνου.
 4. Επικεντρώνεστε αποκλειστικά σε ό,τι είναι σημαντικό για την εταιρεία (core business).

 

Outsourcing VS Inhouse: ποια τα οφέλη της Outsourced Dedicated ομάδας

Η Outsourced Dedicated ομάδα είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που κερδίζει τεράστιο ενδιαφέρον στον κόσμο των επιχειρήσεων. Είναι ένα μοντέλο όπου ο πελάτης και ο πάροχος υπηρεσιών συμφωνούν αμφότεροι σχετικά με τον καταμερισμό των εργασιών και τις απαιτήσεις του έργου για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με μοναδικό στόχο την ομαλή και επικερδή λειτουργία της επιχείρησης του πελάτη.

Βασικό χαρακτηριστικό της outsourced αποκλειστικής ομάδα έργου είναι η σταθερότητά της και η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει σε ανάλογα έργα.

Το πιο δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των outsourcing υπηρεσιών της INGROUP γίνεται αυτόματα και το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έχετε αδιάκοπα και χωρίς επιπλέον έξοδα εκπαίδευσης ή αναβάθμισης, μια άρτια εκπαιδευμένη και έμπειρη ομάδα στελεχών, η οποία ενημερώνεται διαρκώς και υποστηρίζεται από τα εξειδικευμένα τμήματα της INGROUP.

Με αυτόν τον τρόπο,  όποιο θέμα και αν προκύψει σε τομείς όπως τα εργασιακά,  στελέχωση προσωπικού, διαχείριση προσωπικού, μισθοδοσία, προώθηση στην αγορά και πολλά άλλα, εσείς θα είστε πάντα ένα βήμα μπροστά!

Τα μακροχρόνια οφέλη που προκύπτουν από την ανάθεση σε Outsourced Dedicated ομάδα ικανοποιούν τις εύλογες απαιτήσεις κάθε επιχείρησης.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του outsourcing με dedicated Ομάδα: 

 • Το κόστος προσαρμόζεται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης.
 • Η outsourced dedicated ομάδα ανταποκρίνεται άμεσα σε όλες τις αλλαγές της αγοράς.
 • Η σύσταση της ομάδας απορροφά όλες τις μετατροπές χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.
 • Έχετε απόλυτο έλεγχο και προγραμματισμό του κόστους διαχείρισης και διατήρησης τμημάτων.
 • Δεν επιβαρύνεστε με  απρόβλεπτα έξοδα εκπαίδευσης, εξοπλισμού, ταξιδιών, έκτακτων προσλήψεων ή απολύσεων, επιδόματα και δώρα.
 • Απολαμβάνετε ευελιξία και προγραμματισμό σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης.
 • Υπάρχει συνεχής και τακτική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας.
 • Μπορείτε να παρακολουθείτε τακτικά την τρέχουσα απόδοση για κάθε τμήμα.

Τα παραπάνω πλεονεκτήματα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.  Επιπλέον, η απαλλαγή από αντιπαραγωγικές δραστηριότητες απελευθερώνει τις εταιρείες, δίνοντάς τους σημαντικό προβάδισμα, για να εστιάσουν στην απόδοση των πωλήσεων.

 

Outsourcing VS Inhouse: πότε κρατάμε υπηρεσίες Inhouse

Σαφώς και υπάρχουν τμήματα ή δραστηριότητες  που μια εταιρεία θα επιλέξει να αναπτύξει εσωτερικά.

Ενδεικτικά παραδείγματα είναι περιπτώσεις όπως:

 1. Όταν αναπτύσσετε κάποια νέα δραστηριότητα της επιχείρησης η οποία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της έρευνας και της δοκιμής και χρειάζεται στενή παρακολούθηση
 2. Όταν μια επιχείρηση είναι στα πρώτα βήματα της και απαρτίζεται μόνο από ένα ή δύο άτομα με μικρό κύκλο εργασιών
 3. Δραστηριότητες οι οποίες θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την εταιρεία.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και νέες εταιρείες χρειάζονται την υποστήριξη outsourcing, ειδικά όταν έχουν να διαχειριστούν πολλά νέα δεδομένα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως μια ευκαιρία για ανάπτυξη στην παραγωγή ή εξαγωγές.

Σε κάθε περίπτωση, στην INGROUP θα βρείτε το ιδανικό σχήμα συνεργασίας για κάθε βήμα σας. Οι ανάγκες στελέχωσης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού προκύπτουν σε ρυθμό που ίσως να αιφνιδιάζουν τις επιχειρήσεις, όμως εμείς είμαστε πάντοτε έτοιμοι. Στο καίριο ζήτημα του outsourcing recruitment η έμπειρη ομάδα της INGROUP μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά καλύπτοντας κάθε πιθανή σας ανάγκη.

 

Outsource Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού με την INGROUP

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας μπορούμε να σας προσφέρουμε outsourcing υπηρεσίες όπως:

 • Εύρεση και Επιλογή Προσωπικού
 • Αξιολόγηση Προσωπικού
 • Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Προσωπικού
 • Πλάνο Διαδοχής (Succession Planning)
 • Διαχείριση Μισθοδοσίας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για να εφαρμοστεί σε μια επιχείρηση με επιτυχία η εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών, θα πρέπει να προηγηθεί μια διαδικασία προετοιμασίας, η οποία θα εντοπίζει τις ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για τις outsourcing υπηρεσίες της δικής σας εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Καλοκαιρινό άγχος; Το HR μπορεί να βοηθήσει.

Μετάκληση Εργαζομένων

Ανθρώπινο δυναμικό: Η δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση για τη βιομηχανία σύμφωνα με μελέτη της EY Ελλάδος και του ΣΕΒ

Μετάκληση Εργαζομένων

Σε μοντέλο «Ντουμπάι» για την στελέχωση έργων ΣΔΙΤ στρέφονται πλέον οι κατασκευαστικές εταιρείες

Αναζήτηση

BI