Human Resources

Οδηγός INGROUP: 11 χρήσιμες ορολογίες των outsourcing υπηρεσιών

human resources terminology

Είστε σε αναζήτηση εξωτερικού συνεργάτη για να αναπτύξετε τομείς και να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες στην επιχείρησή σας; Διαβάζετε διαρκώς για “merchandising”, “mystery shopping” ή “temporary stuffing” και αναρωτιέστε τι ακριβώς σημαίνουν; Σε αυτό τον οδηγό INGROUP συγκεντρώσαμε τις 11 πιο χρήσιμες ορολογίες για τις outsourcing υπηρεσίες, για να ξεκαθαρίστε τι χρειάζεστε από τη συνεργασίας σας με μια εταιρεία υπηρεσιών outsourcing.

 

#1 – Permanent & Temporary Staffing

Η Εύρεση και Επιλογή Προσωπικού είναι μαζί με τη διαχείριση μισθοδοσίας ιδιαίτερα σημαντικά σε μια επιχείρηση. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι από τις πλέον βασικές επενδύσεις που κάνει μια επιχείρηση και για αυτό ένας εξειδικευμένος συνεργάτης είναι απαραίτητος.

Η outsourcing υπηρεσία για την εύρεση και επιλογή του κατάλληλου προσωπικού διασφαλίζει πως το ανθρώπινο δυναμικό ( είτε μόνιμο είτε προσωρινό) που θα επιλεγεί θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και την κουλτούρα της επιχείρησης. Στη σωστή επιλογή προσωπικού σημαντικό ρόλο έχει και η πλήρης κατανόηση των αναγκών της επιχείρησης και των χαρακτηριστικών της τοπικής αγοράς.

 

#2 – HR Outsourcing

Στην υπηρεσία HR outsourcing ο εξωτερικός σύμβουλος αποτελεί τον εξωτερικό διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας. Η παρουσία του δεν είναι συνεχής,  αλλά η εταιρεία επωφελείται από τις υπηρεσίες ενός στελέχους με αναγνωρισμένη αξία και ικανότητες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία  δίνει ένα υψηλό βαθμό ευελιξίας και ασφάλειας στην εταιρεία. Αποτελεί ένα προβλέψιμο και απόλυτα διαχειρίσιμο  κόστος το οποίο προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

 

#3 – Recruitment Process Outsourcing

Μήπως βαρεθήκατε τα “We Are Hiring” post και το άπειρο ξεκαθάρισμα βιογραφικών; Εάν θέλετε έναν έμπιστο συνεργάτη που θα σας προτείνει τους κατάλληλους υποψηφίους, τότε η υπηρεσία που χρειάζεστε ονομάζεται Recruitment Process Outsourcing (RPO)

Είναι η διαδικασία κατά την οποία ο εξωτερικός συνεργάτης αναλαμβάνει αποκλειστικά την κάλυψη όλων των κενών θέσεων της εταιρείας. Έτσι η εταιρεία επωφελείται της γνώσης και εμπειρίας ενός επαγγελματία recruiter και παράλληλα δημιουργεί ένα φίλτρο επιλογής των υποψηφίων, το οποίο λειτουργεί με  ενιαίο τρόπο για όλες τις προσλήψεις.

 

#4 – HR Consulting

Η καθημερινή διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού (HR) είναι διαφορετική από το HR Consulting, υπηρεσία που αφορά τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για τον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού .

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν το Performance Αppraisal (Σύστημα Αξιολόγησης Προσωπικού) και το Restructure Management (Εσωτερική Αναδιοργάνωση).

Το Σύστημα Αξιολόγησης Προσωπικού αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη των ανθρώπων της επιχείρησης αλλά και για τις εσωτερικές αλλαγές που γίνονται με την πάροδο του χρόνου. Τέτοιες αλλαγές μπορεί να είναι οι προαγωγές, αυξήσεις, εσωτερικές μετακινήσεις, διαχείριση ταλέντων, εκπαιδεύσεις και ενδυνάμωση του προσωπικού. Η Εσωτερική Αναδιοργάνωση είναι μια απαιτητική διαδικασία, η οποία μπορεί να αφορά την αναδιοργάνωση είτε ενός συγκεκριμένου τμήματος, είτε το σύνολο της εταιρείας.

Η outsourcing υπηρεσία HR Consulting καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ακριβώς την στιγμή που είναι απαραίτητο και εξασφαλίζει τη σταθερότητα στη ροή εργασιών.

 

#5Payroll Outsourcing

Το payroll είναι η μισθοδοσία. Τι αλήθεια όμως είναι το Payroll Outsourcing; H εξωτερική ανάθεση της Διαχείρισης Μισθοδοσίας (Payroll Outsourcing) είναι μια καλή λύση εάν θέλετε να εξοικονομήστε χρόνο και κόστος. Παράλληλα, παραμένετε συνεχώς ενημερωμένοι γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν τα εργασιακά θέματα. H υπηρεσία Payroll Outsourcing καλύπτει όλες τις υπηρεσίες που αφορούν την έκδοση της μισθοδοσίας όπως: διαχείριση και διεκπεραίωση του κύκλου μισθοδοσίας και των συμβάσεων, παρακολούθηση και συμμόρφωση με τις φορολογικές και νομικές παραμέτρους του εργατικού, αναλυτικό reporting και πολλά ακόμη.

 

#6 – Sales Outsourcing

Η υπηρεσία Sales Outsourcing σημαίνει ότι έχετε μια αποκλειστική ομάδα πωλήσεων, η οποία πουλάει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στα επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλα τα κανάλια διανομής, καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες σας. Το Sales Outsourcing  προσφέρει ένα σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς μια έμπειρη αποκλειστική ομάδα πωλήσεων (Dedicated Team), χαράσσει και υλοποιεί μια στρατηγική πώλησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να επενδύσετε στην συνολική ανάπτυξη πολλών και διαφορετικών στόχων της στρατηγικής σας.

Extra bonus: Γνωρίστε το Real Time Information (RTI) – Sales Force Automation System! Με το Sales outsourcing της INGROUP, θα μπορείτε να γνωρίζετε σε πραγματικό χρόνο πωλήσεις και στοιχεία που συλλέγουν οι πωλητές από τα σημεία πώλησης.

 

#7 – Merchandising

Κάθε ενέργεια προώθησης σε φυσικό χώρο που έχει στόχο να φέρει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στο μυαλό του κοινού ως μια επιλογή είναι κομμάτι του merchandising. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που γίνονται στο σημείο πώλησης (Point of Sale) για να επηρεάσει θετικά την αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτή και να αυξήσει έτσι τις πωλήσεις. Μια έμπειρη Dedicated Team εγγυάται ότι οι εργασίες θα υλοποιηθούν σωστά ακολουθώντας πιστά το πλάνο και τους στόχους  που θέτει μια εταιρεία. Οι ομάδες merchandising συνδέουν με τις ενέργειές τους το προϊόν με τον καταναλωτή, μπορούν να καλύψουν είτε μόνιμες είτε εποχικές ανάγκες σε πολλά και διαφορετικά κανάλια διανομής και φέρνουν μετρήσιμα αποτελέσματα στις πωλήσεις των εταιρειών χάρη στην τεχνογνωσία που διαθέτουν.

 

#8 – Sales Promotion

To Sales Promotion είναι η στοχευμένη προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών. Τα προωθητικά προγράμματα υλοποιούνται είτε από αποκλειστικές  ομάδες έργου (Dedicated Teams) είτε από ad hoc ομάδες έργου σε πολλά και διαφορετικά κανάλια πώλησης. Τα sales promo χτίζουν αναγνωρισιμότητα και βοηθούν στην ανάπτυξη της καταναλωτικής πιστότητας απέναντι στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης.

 

#9 – Mystery Shopping

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να μπορούσατε στείλετε έναν δικό σας άνθρωπο και να δείτε πώς είναι η εξυπηρέτηση των πελατών σας πραγματικά; Το Mystery Shopping είναι ακριβώς αυτό: η έρευνα από εξειδικευμένα και ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του εξωτερικού συνεργάτη (mystery shoppers) οι οποίοι αξιολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες της επιχείρησής και καταγράφουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες που χρειάζονται για να βελτιωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες της επιχείρησης, οι πωλήσεις, η εξυπηρέτηση πελατών κλπ. Τα βήματα υλοποίησης της ενέργειας Mystery Shopping  προσαρμόζονται βάσει των ζητούμενων κάθε εταιρείας με τελικό στόχο την αναβάθμιση της επιχείρησής σας.

 

#10 – Dedicated Team

Η ομάδα σας, είναι η δύναμή σας για επιτυχημένα αποτελέσματα. Η Αποκλειστική Ομάδα Έργου (Dedicated team) καλύπτει κυρίως μακροπρόθεσμες ανάγκες σε πωλήσεις (Β2Β ή B2C) merchandising και promotion, έχοντας ελεγχόμενο και προκαθορισμένο κόστος. Το μοντέλο αυτό είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και λειτουργεί αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει.

 

#11 – Soft Skills

Τα soft skills είναι μια σειρά από δεξιότητες που πρέπει κάθε εργαζόμενος να διαθέτει, ανεξάρτητα από τη θέση εργασίας που κατέχει. Οι εξελίξεις της τεχνολογίας μπορεί να καθιστούν επιτακτική την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως ο προγραμματισμός και η ανάλυση δεδομένων, ωστόσο η ενίσχυση των δεξιοτήτων είναι αναντικατάστατη. Για τον λόγο αυτό, η εκπαίδευση αλλά και η ενδυνάμωση των παραδοσιακών  soft skills των εργαζομένων είναι βασική προτεραιότητα σε πολλές εταιρείες. Οι δεξιότητες αυτές αφορούν την επικοινωνία, τη σωστή οργάνωση, τη διαχείριση άγχους την επίλυση προβλημάτων και άλλες.

Πρόκειται για ένα άυλο κεφάλαιο που ρευστοποιείται πάνω στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Όταν σε μια εταιρεία η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που έχουν καλλιεργήσει τέτοιες δεξιότητες, τότε θα έχει καλύτερη απόδοση και αποτελέσματα. Επιπλέον, η ενδυνάμωση των soft skills του ανθρώπινου δυναμικού μιας εταιρείας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αναγνωριστεί μια εταιρεία ως ιδανικός εργοδότης μέσα στην αγορά.

 

Outsourcing Expert Tips

«Δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές επιτυχίας που μπορούν να αποδώσουν το ίδιο σε όλες τις επιχειρήσεις. Η κάθε επιχείρηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα και τις δικές της ανάγκες.» Νίκος Παπαλάμπρου, ιδιοκτήτης INGROUP

Οι outsourcing υπηρεσίες μπορούν να φέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα μόνο όταν παρέχονται βάσει των αναγκών της κάθε επιχείρησης και στηρίζονται στην απόλυτη διαφάνεια, στη δομημένη στρατηγική και οργάνωση και στην συντονισμένη υλοποίηση.

Τώρα που γνωρίζετε άριστα την ορολογία που αφορά τις outsourcing υπηρεσίες, δείτε ποιες από τις υπηρεσίες συνδέονται με τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης και επικοινωνήστε με την INGROUP.

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Καλοκαιρινό άγχος; Το HR μπορεί να βοηθήσει.

Μετάκληση Εργαζομένων

Ανθρώπινο δυναμικό: Η δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση για τη βιομηχανία σύμφωνα με μελέτη της EY Ελλάδος και του ΣΕΒ

Μετάκληση Εργαζομένων

Σε μοντέλο «Ντουμπάι» για την στελέχωση έργων ΣΔΙΤ στρέφονται πλέον οι κατασκευαστικές εταιρείες

Αναζήτηση

BI