Human Resources

Οι Νέες Τάσεις για το Ανθρώπινο Δυναμικό | INGROUP

Σύμφωνα με το Forbes, η στρατηγική των εταιρειών για το 2023 θα έχει ως επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις δυνατότητες εξέλιξής του, μέσα σε έναν οργανισμό.

Η λέξη κλειδί για το νέο έτος είναι η ισορροπία. Η καρδιά του κάθε οργανισμού είναι οι άνθρωποι που τον αποτελούν, γι’ αυτό και η υιοθέτηση μιας εταιρικής κουλτούρας με πυρήνα τον άνθρωπο αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε λοιπόν να δίνεται βαρύτητα στη διατήρηση, την ικανοποίηση, την απόδοση και την ανάπτυξη των εργαζομένων.         

Η πρόκληση ωστόσο παραμένει στην ισορροπία. Να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των αναγκών του προσωπικού και των απαιτήσεων της επιχείρησης.

Η υβριδική, εξ αποστάσεως εργασία, λόγω των περιορισμών εξαιτίας του COVID-19 παραμένει.

Οι εργαζόμενοι, παρά την κρίση εξαιτίας της πανδημίας, έψαξαν να βρουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον όπως, σεβασμό στην προσωπική ζωή, υψηλότερες μισθολογικές απολαβές και ευελιξία στον τόπο παροχής εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό πως δημιουργήθηκε ένα κύμα φυγής, που αναφέρεται ως Μεγάλη Παραίτηση, με περισσότερους από 47 εκατομμύρια Αμερικανούς να φεύγουν από τις δουλειές τους από το 2021 μέχρι και το 2022.

Τρεις στρατηγικές στο χώρο εργασίας για το 2023

1. Δώστε φωνή στους εργαζόμενους.

Ήρθε η στιγμή που ο εργοδότης πρέπει να ακούσει τον εργαζόμενο και να πάει την επικοινωνία στο επόμενο επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μια ουσιαστική σύνδεση και συνεργασία με το προσωπικό ώστε να υπάρξουν στοιχεία σχετικά με το τι δίνει κίνητρο και τι αποθαρρύνει τους εργαζόμενους. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει μια νέα προοπτική που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη τους.

2. Δεσμευτείτε να παρέχετε τακτική ανατροφοδότηση και καθημερινή υποστήριξη.

Αφορά το κομμάτι της ουσιαστικής αξιολόγησης των εργαζομένων καθώς με αυτό τον τρόπο ευνοείται η ανάπτυξή τους. Αποτελεί ένα σημείο εκκίνησης, καθώς μαθαίνοντας τους στόχους τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, μπορείτε να τους παρέχετε και τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθούν.

Πολλές φορές, ένας εργαζόμενος αισθάνεται δυσαρεστημένος επειδή θέλει περισσότερα, αλλά κυριολεκτικά δεν ξέρει πώς να φτάσει στο επόμενο επίπεδο.

Καλείστε λοιπόν να παίξετε το ρόλο του προπονητή και μέντορα. Να δείξετε στους ανθρώπους σας ότι υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπό τους και ότι η εταιρεία επενδύει σε αυτούς. Οι εργαζόμενοι αρέσκονται στο να νιώθουν απαραίτητοι και γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποιος που φροντίζει για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, μπορεί να αυξήσει το κίνητρο τους στην εργασία.

3. Δυνατότητα εκπαίδευσης.

Ένας τρόπος είναι να παροτρύνετε τους εργαζόμενους να μεταφέρουν τη γνώση, από τον ένα στον άλλο, για ζητήματα που αφορούν το περιεχόμενο της εργασίας και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων,. Εκείνοι που έχουν πραγματικό κίνητρο θα συμμετάσχουν ενεργά και θα εκτιμήσουν την προσπάθεια επένδυσης πάνω τους. Σύμφωνα με μια έκθεση του LinkedΙn το 2019, το 94% των εργαζομένων που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι θα έμεναν σε μια εταιρεία περισσότερο, αν αυτή επένδυε απλώς στο να τους βοηθήσει να μάθουν.

Το 2023, ενισχύστε το ανθρώπινο δυναμικό σας μέσω της ανάπτυξής του. Δείξτε έμπρακτα στην ομάδα ότι νοιάζεστε και θέλετε πραγματικά να μείνει δίπλα σας. Έτσι, δεν θα αντιμετωπίσετε πολλές παραιτήσεις ή quiet quitting αντ’ αυτού θα διαπιστώσετε αύξηση της παραγωγικότητας, προσήλωση στους στόχους και αύξηση της αποτελεσματικότητας του προσωπικού. 

Διαβάστε επίσης

Trade Marketing

Τα πιο συχνά λάθη στις πωλήσεις

Human Resources

“Loud quitting” – Τι είναι και πώς επηρεάζει τις εταιρείες

Trade Marketing

Summer Plan: Visual Merchandising Tips

Αναζήτηση

BI