Human Resources

Εποχικό προσωπικό κατά την περίοδο των γιορτών: η κρυμμένη ευκαιρία!

epoxiko prosopiko tin periodo ton eorton

Αναζητάτε απασχόληση κατά την περίοδο των γιορτών; Δείτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις προσωρινές θέσεις εργασίας για να κτίσετε την καριέρα σας.

Η περίοδος των γιορτών δίνει την ευκαιρία στους έκτακτους εποχικούς εργαζόμενους να επιδείξουν τις δεξιότητές τους και να διεκδικήσουν μια ευκαιρία σε μόνιμες θέσεις.

Οι εποχικές προσλήψεις λειτουργούν ως ένα φίλτρο αξιολόγησης του έκτακτου προσωπικού και ως το κατώφλι για πιθανή εξέλιξη τους μέσα σε μια επιχείρηση. Στον πυρήνα τους οι εποχικές προσλήψεις καλούνται να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν τους μήνες που αυξάνεται η ζήτηση εξυπηρέτησης πελατών κάθε χρόνο.

Οι εταιρείες αναζητούν ξεχωριστούς ανθρώπους, γεμάτους με κέφι και ενέργεια να αντιμετωπίσουν την πίεση των εορταστικών αγορών. Η ανάγκη για εποχικό προσωπικό ξεκινά την περίοδο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, κλιμακώνεται κοντά στην Black Friday & Cyber Monday και κορυφώνεται την Πρωτοχρονιά.

Αυτή η σύντομη περίοδος μπορεί να γίνει σημείο σταθμός για νέους εργαζόμενους ή για όσους θέλουν να αλλάξουν πεδίο δραστηριότητας ή απλά βρίσκονται σε κάποιο μεταβατικό στάδιο στην ζωή τους. Οι υπεύθυνοι προσωπικού αποκαλύπτουν ότι παρακολουθούν στενά τους εποχικούς υπαλλήλους την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, με πρόθεση να εντοπίσουν τα γνήσια ταλέντα. Πάμε να δούμε πως μπορείτε να τραβήξετε το ενδιαφέρον του HR.

 

1. Αναζητήστε θέσεις εργασίας online

Ζούμε σε μια εποχή που σχεδόν τα πάντα γίνονται ψηφιακά. Το ίδιο ισχύει και για τις αναγγελίες νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους. Φροντίστε να παρακολουθείτε τακτικά τις ψηφιακές αναρτήσεις αναζήτησης προσωπικού σε αξιόπιστες πηγές .

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει πως οι περισσότερες θέσεις εργασίας για εποχικές προσλήψεις δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Συχνά μέσα στους συγκεκριμένους ιστότοπους υπάρχει η δυνατότητα στους αιτούντες να υποβάλλουν την αίτηση τους με όλες τις πληροφορίες τους, εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένες φόρμες. Επίσης σημαντικό είναι να έχετε το βιογραφικό σας περιεκτικό και το LinkedIn προφίλ σας πάντα ενημερωμένο. Επισκεφτείτε τον οδηγό “ Τα 5 βήματα για να έχεις ένα δυνατό LinkedIn προφίλ ”  για να ξεκλειδώσετε όλα τα μυστικά του LinkedIn.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ψηφιακή υποβολή αιτήσεων, τότε  μπορείτε να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένο μέλος της ομάδας HR για να σας κατευθύνει και να σας συμβουλεύσει στο πως μπορείτε γρήγορα και εύκολα να κάνετε την αίτησή σας στη θέση που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να βλέπετε τις ανοιχτές θέσεις εργασίας που υπάρχουν στο site της Ingroup.

 

2. Αφήστε τις καλύτερες εντυπώσεις στην πρώτη συνέντευξη

Οι online συνεντεύξεις μπορεί να είναι ένας σχετικά καινούργιος τρόπος στη διαδικασία προσλήψεων, αλλά έχουν γίνει η βασική διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, σχεδόν σε όλους τους κλάδους της αγοράς. Μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο από μια συνέντευξη με φυσική παρουσία, παρόλα αυτά είναι απαραίτητη η κατάλληλη προετοιμασία. Μεριμνήστε για όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά, όπως:

  • Φροντίστε την εμφάνιση και το ντύσιμο σας.
  • Κάντε ένα προσεκτικό έλεγχο στην σύνδεση σας στο ίντερνετ.
  • Τακτοποιήστε το χώρο στο φόντο και την επιφάνεια του γραφείου σας.
  • Διαλέξτε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού και κλείστε το τηλέφωνο σας για λίγο.
  • Να είστε ήρεμοι, ευγενικοί, ευδιάθετοι και να απαντάτε χωρίς να βιάζεστε.
  • Να έχετε κοντά σας το βιογραφικό που ήδη έχετε αποστείλει.
  • Φροντίστε να συνδεθείτε 15 λεπτά πριν το προκαθορισμένο ραντεβού σας.

Αν έχετε αγωνία για την επόμενη online συνέντευξη σας, μελετήστε προσεκτικά τον αναλυτικό οδηγό μας: 8 βήματα για να ξεχωρίσεις στις Online Συνεντεύξεις. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά!

 

3. Ξεκινήστε με θετική διάθεση

Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει μην φοβάστε να ζητήσετε περισσότερη δουλειά και ώρες εργασίας. Αυτόματα αυτό σας βάζει στην ζώνη ενδιαφέροντος στα μάτια των managers και της διεύθυνσης προσωπικού και προσλήψεων. Όταν γίνονται στην ίδια περίοδο δεκάδες εποχικές προσλήψεις ο μοναδικός τρόπος για να ξεχωρίσετε από το πλήθος είναι η διάθεση για εργασία.

Δείξτε πραγματικό ενδιαφέρον για το αντικείμενο της δουλειάς σας. Κάντε τις κατάλληλες ερωτήσεις στους κατάλληλους ανθρώπους. Μείνετε την έξτρα ώρα για να βοηθήσετε ένα συνάδελφο και θα πάρετε πολλές θετικές αξιολογήσεις από το μόνιμο προσωπικό. Αυτό είναι το καθοριστικό σημείο που επικοινωνεί ότι ένας εποχικός υπάλληλος δένει με την κουλτούρα μιας εταιρείας.

 

4. Συνδεθείτε με τους συναδέλφους σας

Να είστε ευγενικοί με όλες τις βαθμίδες μέσα σε μια εταιρεία. Δεν είναι αστικός μύθος, η ρήση πως ο θυρωρός είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος μέσα στην εταιρεία. Φτιάξτε το δίκτυό σας με το ζεστό σας χαμόγελο και τους καλούς σας τρόπους απέναντι σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται μέσα σε μια επιχείρηση.

Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να συστηθείτε και να δώσετε τα χέρια. Αυτό δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον και διάθεση να ενταχθείτε μέσα στην ομάδα. Ακόμα και σε στιγμές που λειτουργούμε στον αυτόματο πιλότο χρειάζεται να επιδείξετε εγρήγορση και να κοινωνικοποιηθείτε με τους συναδέλφους σας. Στο ασανσέρ, κατά την τακτοποίηση του χώρου, στο κλείσιμο της μέρας, την ώρα του διαλείμματος, στις ευχές για τυχόν ονομαστικές εορτές, ακόμα και η πρόσκληση για ένα ποτό με την ομάδα μπορεί να είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συνδεθείτε. Αυτά και άλλα πολλά θα σας βοηθήσουν να χτίσετε ένα καλό όνομα που θα το θυμούνται όταν έρθει η στιγμή της αξιολόγησης σας.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ένα περιστατικό που συνέβη πριν από μερικούς μήνες. Γνωστό φαρμακείο στην επαρχία επίλεξε έναν νεαρό για την θέση εποχικού προσωπικού για να καλύψει τις καλοκαιρινές άδειες. Μέσα σε δύο εβδομάδες είχε μάθει σχεδόν όλα τα ονόματα των πελατών και θυμόταν με ακρίβεια πως να μιλήσει στον καθένα ξεχωριστά. Έκανε τόσο εντύπωση η συμπεριφορά του και ο επαγγελματισμός του, που στο τέλος της σύμβασης, του ζήτησαν να παραμείνει ως μόνιμος. Είχε ανεβάσει τις πωλήσεις κατά 15% και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν επιχειρηματία.

 

5. Επωφεληθείτε από την ευκαιρία!

Βγείτε μπροστά και δουλέψτε. Επιδείξτε τις δεξιότητες σας στην πράξη. Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε κάτι ζητήστε οδηγίες και τολμήστε το βήμα. Οι υπεύθυνοι προσωπικού έχουν πολύ ευαίσθητες κεραίες και πιάνουν αμέσως τις ενδείξεις που αποκαλύπτουν ποιος άνθρωπος έχει καλλιεργήσει με επιμέλεια τα soft skills. Διαβάστε

Ακολουθήστε την INGROUP σε Facebook , Instagram ή LinkedIN για να μαθαίνετε έγκαιρα όλες τις θέσεις εργασίας που δημοσιεύουμε και τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του digital nomad life

Μετάκληση Εργαζομένων

Μετακλητοί εργαζόμενοι: Ήρθαν στην Ελλάδα μέσω «IΝGROUP» για να απασχοληθούν στις κατασκευές και στη βαριά βιομηχανία

Human Resources

Καλοκαιρινό άγχος; Το HR μπορεί να βοηθήσει.

Αναζήτηση

BI