Συμβουλές για Υποψήφιους

Επαγγελματικοί Στόχοι για το Νέο Έτος: Που να εστιάσεις για να τους πετύχεις!

σχέδιο 2

Οι επαγγελματικοί στόχοι για το νέο έτος και οι σκέψεις για αλλαγή καριέρας ή για αλλαγές που θα βελτιώσουν την ζωή μας, είναι μια αγαπημένη συνήθεια για πολλούς από εμάς, καθώς πλησιάζει η Πρωτοχρονιά.

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς ακούμε συχνά στις συζητήσεις αυτή την τόσο σημαντική ερώτηση: “Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι για το νέο έτος;” και με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε την λίστα με τους επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους μας. Η ευφορία της γιορτινής ατμόσφαιρας μας γεμίζει χαρά και προσμονή για την καινούργια χρονιά και μας εμπνέει να θέτουμε νέους στόχους.

Είναι αλήθεια σχετικά εύκολο να εντοπίσουμε ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι και τα όνειρα μας για το νέο έτος αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα υλοποιήσουμε, αν δεν γνωρίζουμε την κατάλληλη μέθοδο. Ειδικά για στόχους που αφορούν σε αλλαγή καριέρας ή σε μεγάλες αλλαγές ζωής, χρειάζεται μια επιπλέον προσπάθεια από εμάς για να πετύχουμε όλα όσα ονειρευόμαστε.

Νιώθεις έτοιμος να θέσεις στόχους για το 2022; Εδώ είναι 6 μυστικά για να πετύχεις όλους τους επαγγελματικούς στόχους και τα σχέδιά σου για τη νέα χρονιά!

#1 – Γράψε τους στόχους σου σε χαρτί

Αφιέρωσε στον εαυτό σου λίγο ποιοτικό χρόνο περισυλλογής, για να αφουγκραστείς τις ανάγκες και τα όνειρα που κρατάς μέσα σου. Ξεκίνησε να γράφεις μια λίστα με απλούς καθημερινούς στόχους και σταδιακά προχώρησε σε πιο απαιτητικά θέματα. Βασικό συστατικό επιτυχίας της στοχοθεσίας σου, είναι ο σωστός καθορισμός των στόχων! Οι στόχοι που θα θέσεις θα πρέπει να είναι: έξυπνοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, ρεαλιστικοί και χρονικά καθορισμένοι, για να μπορέσεις να παρακολουθείς την πρόοδό τους.

Πάρε μια ιδέα:

 • Καθημερινό περπάτημα 1 ώρα.
 • Επίσκεψη στο γυμναστήριο 2 φορές/εβδομάδα.
 • Βελτίωση της δεύτερης γλώσσας.
 • Να βελτιώσω την διατροφή μου.
 • Εγγραφή σε κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο.
 • Εθελοντική εργασία σε κάποιο πρόγραμμα.
 • Εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου.
 • Συμμετοχή σε συνέδριο ως ομιλητής.
 • Συμμετοχή σε διαγωνισμό με την εταιρική ομάδα.
 • Μια έρευνα στην αγορά για κενές θέσεις εργασίας πάνω στο αντικείμενο μου.
 • Αποταμίευση χρημάτων.
 • Να ολοκληρώσω τις σπουδές μου.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί στόχοι που αφορούν τόσο τον τομέα της καριέρας όσο και την προσωπική ζωή.  Βασικό στοιχείο όλων είναι ότι χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο, προσπάθεια και να επικεντρωθείς σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να υλοποιήσεις ό,τι επιθυμείς.

#2 – Επένδυσε στον εαυτό σου!

Μπορεί να το ακούς συχνά, αλλά πόσο συχνά το εφαρμόζεις; Εσύ είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να παρακινήσει τον εαυτό του, για να βελτιώσεις κάθε του πλευρά!

Υιοθέτησε μια στάση συνεχόμενης επιμόρφωσης και αναβάθμισης όλων των δεξιοτήτων σου (soft skills) . Κάθε φορά που επενδύεις στον εαυτό σου, αυτό έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Ποτέ μη σταματάς να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι. Κάθε εξάμηνο βάζε στόχο να μαθαίνεις ή να εξελίσσεις τουλάχιστον μια νέα δεξιότητα. Οι ρυθμοί εξέλιξης τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αν επιθυμείς να ξεχωρίζεις, τότε μην σταματάς να εκπαιδεύεσαι!

#3 – Ανανέωσε το βιογραφικό και το προφίλ σου στο LinkedIN

Το βιογραφικό σου και το LinkedIn προφίλ σου είναι η επίσημη δημόσια εικόνα σου προς τα έξω. Δεν αρκεί απλά να συμπληρώνεις το κάθε βήμα ή το κάθε επίτευγμα σαν να κρατάς ένα δημόσιο ημερολόγιο.

Ένα πραγματικά ενημερωμένο και ανταγωνιστικό βιογραφικό, οφείλει να συμβαδίζει με τις τρέχουσες εξελίξεις και τα επαγγελματικά πρότυπα της αγοράς. Κάθε βήμα που κάνεις μπορεί να σου δώσει κύρος και αξία, αν το προσθέσεις με τον κατάλληλο τρόπο. Επισκέψου τον αναλυτικό οδηγό μας για το LinkedIN για να έχεις μια εξαιρετική παρουσία.

#4 – Βάλε ρεαλιστικούς στόχους

Ρεαλιστικός στόχος είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να θέτεις ως στόχο ότι θα πηγαίνεις 2 φορές κάθε μέρα!  

Είναι βασικό οι στόχοι που θέτεις να εναρμονίζονται με την πραγματικότητα που ζεις.

Οι ρεαλιστικοί στόχοι καθώς πραγματοποιούνται, ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Και αυτή η θετική επίδραση αντανακλάται ως καλή διάθεση, δίνοντας  προβάδισμα στην ανθεκτικότητα και την ψυχραιμία, απέναντι σε κάθε μικρή ή μεγάλη ανατροπή.

#5 – Η δύναμη της δικτύωσης

Η περίοδος των γιορτών είναι μία πολύ καλή εποχή για να ξαναβρεθείς με παλιούς συναδέλφους καθώς και να γνωριστείς με συναδέλφους από άλλα τμήματα. Εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στις εταιρίες, είναι μια καλή ευκαιρία για να συστηθείς σε στελέχη που είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία, αλλά και σε νέους συναδέλφους.

Βάλε μέσα στους στόχους σου να αφιερώνεις λίγο χρόνο για να κρατήσεις επαφή με συναδέλφους από προηγούμενες θέσεις εργασίας, γιατί έτσι θα μαθαίνεις σημαντικά νέα και εξελίξεις που ίσως σου φανούν χρήσιμα στο μέλλον . Φρόντισε ακόμη να διευρύνεις τον κύκλο των επαγγελματικών επαφών σου. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ αν σκέφτεσαι να κάνεις αλλαγή καριέρας!

#6 – Κάνε αυτό που ξεχνούν όλοι: ξεκουράσου

Η διαύγεια πνεύματος και η θετική διάθεση δεν κρύβονται! Ο περισσότερος κόσμος διασπάται σε δεκάδες καθημερινές δραστηριότητες και υποχρεώσεις, θυσιάζοντας τον απαραίτητο χρόνο και την ποιότητα της ξεκούρασης. Αυτό γίνεται εμφανές, καθώς τους στερεί την αντοχή και την ενέργεια τις στιγμές που χρειάζεται να τα δώσουν όλα για να τρέξουν στους ρυθμούς της δουλειάς.

Κρατήσαμε το πιο σημαντικό μυστικό επιτυχίας για το τέλος, επειδή χωρίς πνευματική και σωματική ξεκούραση, κανένας επαγγελματικός στόχος δεν δύναται να πραγματοποιηθεί.

Η συμβουλή του HR Expert

Οι στόχοι που θέτουμε προκύπτουν από τις ανάγκες και τα όνειρα που έχουμε στην ζωή μας.
Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να στοχεύσει ψηλά. Παρακολούθησε σεμινάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Φρόντισε να παρακολουθείς όλες τις εξελίξεις στην αγορά ώστε να είσαι πάντα ενημερωμένος και να επενδύεις στις σωστές δεξιότητες που θα είναι απαραίτητες σύντομα. Και κάτι εξίσου σημαντικό: προσπάθησε να παραμένεις δεκτικός στην εποικοδομητική κριτική, γιατί μπορεί να είναι ωφέλιμη στην επαγγελματική σου εξέλιξη!

Αυτό θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους.

Ακολούθησε την INGROUP σε Facebook , Instagram ή LinkedIN για να μαθαίνεις όλες τις νέες θέσεις εργασίας και τους χρήσιμους οδηγούς που δημοσιεύουμε!

 

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Ψέματα και ανακρίβειες στο βιογραφικό σου

Μετάκληση Εργαζομένων

Ξενοδοχεία Νοτίου Αιγαίου: Κατέχουν τα πρωτεία στη ζήτηση εργαζομένων από τρίτες χώρες 

Trade Marketing

Πώς ένας promoter γίνεται ο πιο πιστός υποστηρικτής του brand σας

Αναζήτηση

BI