concept 1868728 960 720 e1515062218833

Συμβουλές για Υποψήφιους

7+1 Συμβουλές για να κάνετε την εύρεση εργασίας πιο αποδοτική

Η εύρεση εργασίας συνήθως είναι μια χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Παρόλο αυτά έχει τα δικά της μυστικά και εάν ο υποψήφιος τα χρησιμοποιήσει σωστά, τότε η διαδικασία θα γίνει αποδοτικότερη.

job

1. Job Sites & Σωστά Keywords

Χρησιμοποιήστε sites που θα κάνουν πιο λειτουργική και αποδοτική τη διαδικασία ενημέρωσης για νέες θέσεις εργασίας που σας αφορούν. Ουσιαστικά πρόκειται για ‘’ψαχτήρια’’ που σας συγκεντρώνουν αγγελίες από πολλά job sites και σας τις παραδίδουν μέσω email. Χρησιμοποιήστε καλά επιλεγμένα keywords κατά την εγγραφή σας σε αυτά τα sites (είναι δωρεάν).

 

2. Job Sites & Alerts

Εκτός του παραπάνω τρόπου μπορείτε να αναζητείτε τις θέσεις που σας ενδιαφέρουν απευθείας σε Job Sites όπου οι εταιρείες καταχωρούν τις αγγελίες τους για περισσότερες πιθανότητες στελέχωσης των θέσεων που τους αφορούν. Σε αυτά τα sites επίσης μπορείτε να εντοπίσετε ευκαιρίες για ανανέωση της εκπαίδευσής σας με μέσω κάποιου πτυχίου, μεταπτυχιακού ή επαγγελματικού τίτλου (μέσω σχετικών καταχωρήσεων). Συνήθως η πλειοψηφία αυτών των sites προσφέρουν και την υπηρεσία των job alerts με αντίστοιχο τρόπο όπως στο παράδειγμα 1.

 

3. Network

 

  1. Ενημερωθείτε από φίλους και γνωστούς για θέσεις εργασίας που πιθανώς να προκύψουν στο εργασιακό τους περιβάλλον. Το πείσμα και η θέλησή σας θα πείσει κάποιους από αυτούς.
  2. Αναζητήστε ευκαιρίες για εργασία από παλιούς πελάτες ή συνεργάτες σας.
  3. Εγγραφείτε σε σχετικές ενώσεις και επιμελητήρια που έχουν άμεση σχέση με τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα.

Το θέμα είναι να αυξήσετε τις πιθανότητες σας κατά τη διαδικασία εύρεσης της κατάλληλης θέσης εργασίας.

 

4. Think Possitive

Σκεφτείτε θετικά και αφιερώστε αρκετό χρόνο καθημερινά. Η εύρεση εργασίας, αν και χιλιοειπωμένο, είναι μία full time job.

evresi-ergasias

5. Be Proactive

Αντιστρέψτε τους όρους!

Στείλτε βιογραφικά proactively σε εταιρείες που σας ενδιαφέρουν να εργαστείτε και αφιερώστε χρόνο να εξηγήσετε συνοπτικά με μία επιπλέον επιστολή (ηλεκτρονική) τους λόγους που θέλετε να το κάνετε αυτό. Επίσης, μπορείτε ευγενικά να επικοινωνήσετε με την εταιρεία λίγες ημέρες μετά για να ρωτήσετε αν έλαβαν το email σας με το βιογραφικό και την επιστολή (cover letter).

 

6. Γραφεία Διασύνδεσης

Χρησιμοποιήστε τα γραφεία διασύνδεσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έχετε σπουδάσει.

Τα γραφεία διασύνδεσης έχουν ως κύρια αποστολή τη σύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων με την αγορά εργασίας, αλλά και την παροχή καθοδήγησης και ενημέρωσης σε ζητήματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

 

7. LinkedIn

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, δημιουργήστε ένα free account στο Linkedin.

Ο διαδικτυακός τόπος όπου συναντούνται εταιρείες και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Διαθέτει το μεγαλύτερο κύρος στον χώρο του. Μπορείτε να βοηθήσετε εταιρείες να σας εντοπίσουν χρησιμοποιώντας keywords που αφορούν στο βιογραφικό σας. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε (follow) εταιρείες που σας ενδιαφέρουν και διαθέτουν εταιρικό προφίλ στο εν λόγω μέσο ώστε να μαθαίνετε απευθείας ποιες θέσεις γίνονται διαθέσιμες άμεσα.

 

8.HR Agencies

Η εύρεση εργασίας γίνεται ευκολότερη και πιο επιτυχημένη εάν αξιοποιήσετε κατάλληλα τα HR Agencies.

Μέσω της παρακολούθησης των αγγελιών που προσφέρουν οι εν λόγω εταιρείες, σας δίνεται η ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με έμπειρους επαγγελματίες που πρώτον σας ανοίγουν το δρόμο για εκατοντάδες επιχειρήσεις και δεύτερον πιθανά να σας βοηθήσουν και με συμβουλές καλύτερης διαχείρισης του τρόπου που αναζητάτε εργασία.

 

Καλή Επιτυχία!

 

Αναζήτηση

BI