Human Resources

O ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στο HR

HR

H τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη εδώ και κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλους τους τομείς μιας επιχείρησης. Πόσο μάλλον στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού (HR)  που συγκαταλέγεται στους πιο σύνθετους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων.

Οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, μεταξύ πολλών άλλων προκλήσεων, συχνά αντιμετωπίζουν ερωτήματα όπως, ποιους  να επιλέξουν για πρόσληψη, ποιο να είναι το ύψος των αποδοχών τους και πού να εκπαιδεύσουν τους νέους συναδέλφους τους.

Δεδομένου ότι σχεδόν το 50% των συνολικών δαπανών μιας εταιρείας αφορά τη μισθοδοσία, οι απαντήσεις  σε όλα αυτά τα ζητήματα είναι στρατηγικής σημασίας. Στο πλαίσιο αυτών των σύνθετων προκλήσεων είναι και η αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να κάνουν περισσότερα από το να περιγράφουν απλώς θέσεις εργασίας. Πάρτε, για παράδειγμα, τη χρήση της AI στο τμήμα branding ενός οργανισμού.

Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να προσπελάσουν αρχεία, να διαβάσουν βιογραφικά και να αναλύσουν brand campaigns που έχουν εκτελεστεί στο παρελθόν για να δημιουργήσουν job descriptions.

Δημιουργία προφίλ και χαρτογράφηση ικανοτήτων

Είναι σχεδόν αδύνατο για τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να σαρώσουν με μη αυτόματο τρόπο χιλιάδες προφίλ και να επιλέξουν αυτά που θα κληθούν στην  τελική διαδικασία πρόσληψης. Η τεχνητή νοημοσύνη όμως, μπορεί να ολοκληρώσει γρήγορα και αποτελεσματικά μια τέτοια εργασία, αφαιρώντας ένα μεγάλο φορτίο από τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μπορεί επίσης να συγκρίνει τους υποψηφίους με συγκεκριμένα φίλτρα, όπως π.χ. η  επάρκεια τους σε δεξιότητες που απαιτούνται για τη θέση, βοηθώντας τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού να επιλέξουν τον καλύτερο υποψήφιο σύμφωνα με τις αξίες και την κουλτούρα του οργανισμού.

Βελτιστοποίηση αποζημιώσεων

Η ανάπτυξη ενός ικανοποιητικού συστήματος αποδοχών  και η βελτιστοποίηση του, είναι το κλειδί για την προσέλκυση και τη διατήρηση του προσωπικού μιας εταιρείας. Αν και η επίτευξη αυτού του στόχου είναι αρκετά δύσκολη, με τη χρήση της  τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να απλοποιηθούν πολλές διαδικασίες.

Κάνοντας συγκριτική αξιολόγηση μισθών, αξιολογώντας τις δομές αποδοχών και αναλύοντας τα οικονομικά χαρακτηριστικά κάθε συγκεκριμένης εργασίας, οι αλγόριθμοι AI μπορούν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να αποφασίσουν για αποτελεσματικά συστήματα αμοιβών, κινήτρων και ανταμοιβών για τους εργαζόμενους. Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν το διαχρονικό ζήτημα της άνισης κατανομής των μισθών, δημιουργώντας έτσι μια κουλτούρα διαφάνειας, ισότητας και αξιοκρατικής δομής μισθών στους οργανισμούς αυτούς.

Όπως και άλλες μορφές τεχνολογίας, η τεχνητή νοημοσύνη έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Θα  χρειαστεί χρόνος για να εδραιωθεί πλήρως στον χώρο του HR. Ωστόσο, η επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει με έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών να ενστερνίζονται τις λύσεις τεχνητής νοημοσύνης ως μέρος της στρατηγικής τους για αύξηση της αποδοτικότητας.

H INGROUP με πολυετή εμπειρία στο χώρο του ΗR, στην εύρεση προσωπικού και την κάλυψη θέσεων μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης, ακολουθεί ενημερώνεται και εφαρμόζει  τις  νέες τεχνολογίες  και υποστηρίζει τους πελάτες της για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Επικοινωνήστε τώρα με κάποιον/α ειδικό/ή από την ομάδα της INGROUP.

19/02/2024

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Ψέματα και ανακρίβειες στο βιογραφικό σου

Μετάκληση Εργαζομένων

Ξενοδοχεία Νοτίου Αιγαίου: Κατέχουν τα πρωτεία στη ζήτηση εργαζομένων από τρίτες χώρες 

Trade Marketing

Πώς ένας promoter γίνεται ο πιο πιστός υποστηρικτής του brand σας

Αναζήτηση

BI