Human Resources

Καινούρια Δουλειά τη Νέα Χρονιά – pros and cons

Pros and Cons
Εορταστικό κλίμα και επικείμενη νέα χρονιά. Κατά τη διάρκεια των γιορτών, παίρνουμε αποφάσεις για τη νέα χρονιά ανάμεσα στις οποίες είναι και η εξέλιξη του εργασιακού μας βίου. Είναι όμως η κατάλληλη περίοδος για αναζήτηση νέας εργασίας; Ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα.
Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας για να παρακολουθήσετε χριστουγεννιάτικες ταινίες, να ψωνίσετε δώρα (ή να το αφήσετε μέχρι την τελευταία στιγμή) και να διασκεδάσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας, σωστά; Ναι, αυτό ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους που βάζουν την αναζήτηση εργασίας στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ηρεμία των διακοπών προς όφελός σας και προλάβετε τον ανταγωνισμό. Οι ιστότοποι προσλήψεων δεν έχουν τόση επισκεψιμότητα τον Δεκέμβριο, επομένως οποιεσδήποτε επείγουσες αναζητήσεις για θέσεις εργασίας μπορούν να γίνουν δικές σας.


Οι ομάδες προσλήψεων αναζητούν να καλύψουν αυτούς τους τελευταίους εναπομείναντες ρόλους
Το τέλος του οικονομικού έτους σημαίνει ότι καινούρια budgets είναι στον ορίζοντα. Οι εργοδότες θα παρακινηθούν να ξοδέψουν τυχόν υπολείμματα και θα επικεντρωθούν στην πλήρωση ρόλων πριν τελειώσει η χρονιά. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας! Οι διευθυντές προσλήψεων μπορεί πραγματικά να είναι σε θέση να δώσουν στις αιτήσεις εργασίας περισσότερη προσοχή από ό,τι συνήθως τα Χριστούγεννα και θα είναι πρόθυμοι να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και να καλύψουν ρόλους για τη νέα χρονιά.
Υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για δικτύωση από ποτέ
Τον Δεκέμβριο σίγουρα θα επισκεφτείτε ένα επαγγελματικό χριστουγεννιάτικο πάρτι.
Αλλά αυτά τα πάρτι είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ευκαιρία να διασκεδάσετε – είναι επίσης μια ευκαιρία για να δικτυωθείτε. Έχετε λοιπόν πάντα μαζί σας επαγγελματικές κάρτες και κινηθείτε στο χώρο με στρατηγική. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε με τις υπάρχουσες επαφές σας στο LinkedIn ή σε οποιεσδήποτε άλλες πλατφόρμες. Ευχηθείτε τους καλά Χριστούγεννα και ενημερώστε τους ότι αρχίζετε να σκέφτεστε μια μετακίνηση, πότε και με ποιον θα μπορούσαν να σας φέρουν σε επαφή.
Το κέφι των γιορτών
Λιγότερη δουλειά + λιγότερα βιογραφικά = μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.
Καθώς η εργασία επιβραδύνεται την περίοδο των Χριστουγέννων, οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι εργοδότες θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να σας βοηθήσουν. Όχι μόνο προετοιμάζεστε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά η αναζήτηση εργασίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου μπορεί να είναι μια πολύ πιο ομαλή διαδικασία.

Μπορεί να έχουν δαπανηθεί προϋπολογισμοί
Οι εταιρείες μπορεί να έχουν ήδη ξοδέψει τον προϋπολογισμό τους την περίοδο των Χριστουγέννων και όσες το έχουν ξοδέψει θα αναβάλουν τις προσλήψεις για το νέο έτος. Σε αυτές τις συνθήκες, η αναμονή μέχρι τον Ιανουάριο μπορεί να είναι η σωστή απόφαση, αλλά σκεφτείτε ότι οι εργοδότες μπορεί να είναι πιο επιλεκτικοί εάν δεν έχουν πιεστικούς χρονικούς περιορισμούς.

Οι αγγελίες θέσεων εργασίας μειώνονται σε αριθμούς
Ναι, υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός τα Χριστούγεννα, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λιγότερες θέσεις εργασίας δημοσιεύονται τον Δεκέμβριο από οποιονδήποτε άλλο μήνα. Από τη θετική πλευρά, αυτό κάνει τα Χριστούγεννα την ιδανική εποχή για να κάνετε το βιογραφικό σας καλύτερο όπως και τις συνοδευτικές σας επιστολές, να ενημερώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn και να ξεκινήσετε να αναζητάτε εταιρείες για τις οποίες θέλετε να εργαστείτε. Θέλετε να κάνετε μεγάλη εντύπωση; Στείλτε το βιογραφικό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υπεύθυνους προσλήψεων και εργοδότες τον Δεκέμβριο – αυτό δείχνει εξαιρετική πρωτοβουλία και σημαίνει ότι θα σας σκεφτούν πρώτα όταν εμφανιστεί μια κατάλληλη δουλειά.
Οι εργαζόμενοι περιμένουν τα μπόνους τους
Πολλοί άνθρωποι περιμένουν μέχρι να λάβουν το μπόνους τους στο τέλος της χρονιάς και στη συνέχεια υποβάλλουν την παραίτησή τους τον Ιανουάριο, καθιστώντας ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας διαθέσιμες το νέο έτος. Αυτό συμβάλλει σε αύξηση 30% στις προσλήψεις από τον προηγούμενο μήνα.
H INGROUP με πολυετή εμπειρία στο χώρο του ΗR, στην εύρεση προσωπικού και την κάλυψη θέσεων μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης, μπορεί να σας βοηθήσει να να αξιοποιήσετε κάθε ευκαιρία που προκύπτει στην αγορά εργασίας, οποιαδήποτε εποχή, γιορτινή ή όχι.
Επικοινωνήστε τώρα με κάποιον/α ειδικό/ή από την ομάδα της INGROUP.

20/12/2023

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Καλοκαιρινό άγχος; Το HR μπορεί να βοηθήσει.

Μετάκληση Εργαζομένων

Ανθρώπινο δυναμικό: Η δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση για τη βιομηχανία σύμφωνα με μελέτη της EY Ελλάδος και του ΣΕΒ

Μετάκληση Εργαζομένων

Σε μοντέλο «Ντουμπάι» για την στελέχωση έργων ΣΔΙΤ στρέφονται πλέον οι κατασκευαστικές εταιρείες

Αναζήτηση

BI