Human Resources

Σημάδια ότι είναι ώρα για αλλαγή καριέρας

allagi karieras

Αν σκέφτεστε μια αλλαγή καριέρας, δεν είστε οι μόνοι. Eμπιστευτείτε τα σημάδια.
Κάθε στάδιο σε μια καριέρα, μας παρέχει την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας. Τα ταλέντα, τα ενδιαφέροντα, τις προκλήσεις και τις αξίες που ενστερνιζόμαστε στο χώρο εργασίας. Κάποιες από τις επιλογές σταδιοδρομίας που μπορεί να τις αντιλαμβανόμαστε ως λάθος κινήσεις, συχνά αποδεικνύονται μεταμορφωτικές στο ταξίδι μας προς μια ολοκληρωμένη καριέρα.
Εξετάστε τα συναισθήματά σας, διαβάζοντας τα παρακάτω “σημάδια”.
Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξετε επαγγελματική πορεία.

 1. Είστε απαθείς και εφησυχασμένοι.
  Καθώς περνάει κάθε μέρα, νιώθετε ολοένα και πιο αποσυνδεδεμένοι. Υπολειτουργείτε, οι προθεσμίες σας ξεφεύγουν και απλά δεν μπορείτε πλέον να συγκεντρώσετε την ενέργεια σας. Η αλήθεια είναι ότι, ακόμη και σε μια δουλειά για την οποία είστε παθιασμένοι, υπάρχουν στιγμές που η δουλειά θα μοιάζει σαν δουλειά. Αλλά αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που νιώσατε ενθουσιασμό από μια νέα ιδέα ίσως είναι καιρός να επαναξιολογήσετε το ρόλο σας.

 2. Δεν νιώθετε ότι κάνετε τη διαφορά.
  Κάθε μέρα μοιάζει πανομοιότυπη – απλά εκτελείτε στον αυτόματο πιλότο. Αισθάνεστε υποτιμημένοι – σα να περνάει ο χρόνος και τα ταλέντα σας και οι δεξιότητές σας μην αξιοποιούνται. Με τον καιρό έχετε σταματήσει να αναζητάτε ενεργά νέες ευκαιρίες για να συνεισφέρετε. Ήρθε η ώρα να βρείτε ένα νέο ρόλο που να ανταποκρίνεται στα ταλέντα σας και να παρέχει ευκαιρίες για να αναπτύξετε νέες δεξιότητες.
  Η καριέρα σας πρέπει να τονώνει την αυτοεκτίμησή σας, όχι να τη μειώνει.

 3. Δε θέλετε να πάτε στη δουλειά.
  Το project στο οποίο εργάζεστε μπορεί απλώς να μην σας ενθουσιάζει ή να αγχώνεστε για μια συνάντηση με τον προϊστάμενό σας. Αν αυτό συμβαίνει κάθε μέρα, είναι καιρός να σκεφτείτε ποιοι άλλοι τομείς εργασίας θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με τα ταλέντα σας.

 4. Ακόμη και ο μισθός δεν μπορεί να αναπληρώσει τη δυσαρέσκειά σας.
  Η αμοιβή μπορεί να είναι καλή, αλλά η δουλειά δεν σας ικανοποιεί. Κάποια στιγμή μπορούσατε να δικαιολογήσετε την παραμονή σας λόγω του μισθού, αλλά τώρα αυτό δεν είναι αρκετό. Ενώ εκτιμάτε τη σταθερότητα που παρέχει η δουλειά σας, αρχίζετε να νιώθετε ότι σπαταλάτε τις δυνατότητές σας.

 5. Η δουλειά επηρεάζει την προσωπική σας ζωή.
  Η εργασία πρέπει να παρέχει προκλήσεις αλλά να μην είναι εξουθενωτική. Εάν είστε χρόνια εξαντλημένοι, χάνετε τον ύπνο σας, υποφέρετε από πονοκεφάλους ή αντιμετωπίζετε άλλα σωματικά συμπτώματα, αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας πει ότι η καριέρα σας δεν είναι κατάλληλη για εσάς. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επαγγελματική σας ζωή δεν πρέπει να εισχωρεί στην προσωπική σας ζωή. Στην πραγματικότητα, το μόνιμο άγχος μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους.

 6. Ονειρεύεστε μια νέα καριέρα.
  Σκεφτήκατε να φύγετε, είπατε την ιδέα ακόμη και σε φίλους σε συζητήσεις. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ήρθε η στιγμή να φύγετε από την εργασία σας.

Ποια ηλικία είναι η καλύτερη για να αλλάξετε καριέρα;
Καθώς σκέφτεστε μια αλλαγή καριέρας, μπορεί να αρχίσετε να αμφιβάλλετε εάν είναι μια εφικτή κίνηση για εσάς. Είναι πολύ αργά; Ίσως έχετε περάσει πάρα πολλά χρόνια στον τρέχοντα ρόλο σας και αμφιβάλλετε εάν υπάρχει μια καριέρα που ταιριάζει στα όνειρά σας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει όριο στο πότε μπορείτε να αλλάξετε καριέρα. Μια επιτυχημένη αλλαγή σταδιοδρομίας είναι δυνατή για οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το στάδιο της ζωής του.
Μην φοβάστε ή απογοητευτείτε από την αναζήτηση εργασίας. Και μην ξεχνάτε να τσεκάρετε με τον εαυτό σας σε τακτική βάση για να βεβαιωθείτε ότι ο τρέχων ρόλος σας είναι ευθυγραμμισμένος με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

H INGROUP με πολυετή εμπειρία στο χώρο του ΗR, στην εύρεση προσωπικού και την κάλυψη θέσεων μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης, είναι σε θέση να σας συμβουλέψει με τις επιλογές στην αλλαγή καριέρας σας.
Επικοινωνήστε τώρα με κάποιον/α ειδικό/ή από την ομάδα της INGROUP.//

14/03/2024

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του digital nomad life

Μετάκληση Εργαζομένων

Μετακλητοί εργαζόμενοι: Ήρθαν στην Ελλάδα μέσω «IΝGROUP» για να απασχοληθούν στις κατασκευές και στη βαριά βιομηχανία

Human Resources

Καλοκαιρινό άγχος; Το HR μπορεί να βοηθήσει.

Αναζήτηση

BI