Human Resources

“Loud quitting” – Τι είναι και πώς επηρεάζει τις εταιρείες

Loud quitting

Η πρόσφατη τάση στο χώρο εργασίας, γνωστή ως «loud quitting» μπορεί να είναι καταστροφική τόσο για τις επιχειρήσεις, που μπορεί να δουν τη φήμη τους να αμαυρώνεται όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, που μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν νέες θέσεις εργασίας.
Πρώτα υπήρξε το quiet quitting. Τους τελευταίους μήνες έχει κάνει την εμφάνισή της η « θορυβώδης» παραίτηση, η οποία συμβαίνει όταν οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι με τη δουλειά τους.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα παράπονα, άρνηση εκτέλεσης ορισμένων καθηκόντων, ένωση δυνάμεων με άλλους συναδέλφους ή απειλή ότι θα φύγουν.
Αυτό οδηγεί συχνά, ορισμένους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, συνήθως με τον πιο θορυβώδη και δραματικό τρόπο που μπορούν, αποκαλύπτοντας την παραίτησή τους ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό γίνεται ακόμη και πριν ειδοποιηθεί επίσημα η εταιρεία ή πριν από μια συνομιλία με το τμήμα HR.
Μαζί με τη διαδικτυακή κοινοποίηση της παραίτησης, αυτοί οι εργαζόμενοι εκφράζουν την απογοήτευση τους για την τρέχουσα θέση εργασίας τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας τα πάντα, από τοξικά αφεντικά, δύσκολους συναδέλφους, καθήκοντα και ρόλους.


Πώς επηρεάζει τις επιχειρήσεις το loud quitting;
Ο πιο σημαντικός τρόπος με τον οποίο το loud quitting μπορεί να επηρεάσει τις επιχειρήσεις είναι η μείωση της φήμης τους. Αυτό οφείλεται συχνά στο ότι ο εργαζόμενος εκθέτει συμβάντα και καταστάσεις, τα οποία οι περισσότερες εταιρείες προτιμούν να κρατούν κρυφές.
Η εταιρεία θα μπορούσε να δει πελάτες και προμηθευτές να απομακρύνονται από τις δραστηριότητές τους και η εμπιστοσύνη να διαβρώνεται, με τους επενδυτές επίσης να αποχωρούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν οι εργαζόμενοι αποκαλύψουν δυνητικά παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυξημένο έλεγχο από τις αρχές, καθώς και μηνύσεις και πρόστιμα.
Στο σημερινό ολοένα και πιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κλίμα και καθώς οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι στις αμφισβητούμενες επιχειρηματικές πρακτικές, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή για μια εταιρεία και μπορεί ακόμη και να καταλήξει στο κλείσιμό της.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το loud quitting μπορεί να βλάψει σημαντικά τις επιχειρήσεις είναι με το να συμπαρασύρονται στην παραίτηση πολλοί εργαζόμενοι, αποθαρρύνοντας το ηθικό του προσωπικού που παραμένει.

Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να αποτρέψουν το loud quitting;
Ένα από τα βασικά ερωτήματα που τίθενται από τις επιχειρήσεις στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι πώς μπορούν να σταματήσουν τους εργαζομένους από το να παραιτηθούν;
Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να το επιτύχουν είναι η γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταγγελιών και των παραπόνων των εργαζομένων.
Οι επιχειρήσεις μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν ή να επανεξετάσουν τα κανάλια αντιμετώπισης παραπόνων , διασφαλίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικά αμφίδρομο ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας.
Οι εργοδότες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα θετικό περιβάλλον εργασίας με διαφάνεια όσον αφορά τις διαδικασίες της εταιρείας, τις αποδοχές, τα συστήματα επιβράβευσης και να προωθήσουν ένα κλίμα συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών για να αποτρέψουν φαινόμενα loud quitting.

17/05/2024

Διαβάστε επίσης

Human Resources

Καλοκαιρινό άγχος; Το HR μπορεί να βοηθήσει.

Μετάκληση Εργαζομένων

Ανθρώπινο δυναμικό: Η δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση για τη βιομηχανία σύμφωνα με μελέτη της EY Ελλάδος και του ΣΕΒ

Μετάκληση Εργαζομένων

Σε μοντέλο «Ντουμπάι» για την στελέχωση έργων ΣΔΙΤ στρέφονται πλέον οι κατασκευαστικές εταιρείες

Αναζήτηση

BI