Training & Development

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στο απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ελληνικής αγοράς, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το κλειδί για τη διατήρηση αλλά και, πολύ περισσότερο, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η INGROUP, σε συνεργασία με τον Δρα Γιώργο Μαντέ, έναν από τους πρωτοπόρους στον χώρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προσωπικού, προσφέρει τα πιο αξιόπιστα προγράμματα στην εκπαίδευση στελεχών. Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν ανάγκες είτε σε επίπεδο ομάδων ή τμημάτων (Team Building, Επικοινωνία, κτλ.) είτε σε μεμονωμένες ανάγκες στελεχών με σκοπό την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων (Πωλήσεις, Μάνατζμεντ, Ηγεσία, Personal Coaching).

Σκοπός μας είναι να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες των επιχειρήσεων για την αύξηση της απόδοσης των ανθρώπων τους, αναπτύσσοντας το επίπεδο των γνώσεων και ικανοτήτων τους και κυρίως την ικανοποίηση που αντλούν από την εργασία τους.

Παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Ηγεσία και Μάνατζμεντ

Ηγέτες είναι αυτοί που δείχνουν την κατεύθυνση, χαράσσουν το μονοπάτι και υποστηρίζουν τους ανθρώπους τους στην πορεία προς το μέλλον. Οι άνθρωποι όμως είναι αυτοί που αποφασίζουν αν θα ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να ακολουθούν και άλλους όχι;

Τα Προγράμματα Ηγεσίας που σας προσφέρει η INGROUP σας εξασφαλίζουν τα μέσα για να αναπτύξετε ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: την αποτελεσματική Ηγετική Συμπεριφορά των Διευθυντικών Στελεχών σας. Μέσα από τα εκπαιδευτικά Προγράμματα Ηγεσίας, τα στελέχη σας έχουν τη δυνατότητα να σμιλέψουν τον ηγετικό χαρακτήρα τους – τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν τους άλλους να θέλουν να τους ακολουθήσουν.

Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης ικανοτήτων, απόκτησης γνώσεων και χρήσης εργαλείων για αποτελεσματική Ηγεσία. Είναι πρακτικά, βασίζονται σε στιβαρές έννοιες και μοντέλα, προσφέροντας ποικίλα εργαλεία και τεχνικές και έχουν συμπεριφορική βάση. Ο σχεδιασμός τους έχει συμπεριφορική βάση και βασίζεται στο μοντέλο του Ολικού Μυαλού. Τέλος, συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρίες training διεθνούς ακτινοβολίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανάπτυξη Προσωπικών Ικανοτήτων

Η μάθηση στη σημερινή εποχή είναι σαν να κωπηλατείς αντίθετα στο ρεύμα. Αν σταματήσεις θα παρασυρθείς προς τα πίσω, λέει μια κινέζικη παροιμία. Γι’ αυτό στην INGROUP σας προσφέρουμε μία πλήρη γκάμα προγραμμάτων τα οποία υποστηρίζουν τα στελέχη σας να αναπτύξουν ικανότητες απαραίτητες για μία επιτυχημένη απόδοση στην επιχείρησή σας, μια απόδοση που θα τη φέρει ένα βήμα μπροστά. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που τα πάντα αλλάζουν και η συνεχής μάθηση είναι επιτακτική ανάγκη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα θέματα τα οποία καλύπτουμε:

 • Τεχνικές Παρουσιάσεων
 • Τεχνικές Διαπραγματεύσεων
 • Επικοινωνία
 • Συναισθηματική Νοημοσύνη
 • Επίλυση Συγκρούσεων
 • Ανάθεση Καθηκόντων
 • Παρακίνηση
 • Διαχείριση Στρες
 • Τεχνική της Θετικής Διεκδίκησης (Assertiveness)
 • Επίλυση Προβλημάτων και Λήψη Αποφάσεων
 • Δημιουργική Σκέψη

Διαβάστε Περισσότερα

Πωλήσεις

Ο παραδοσιακός πωλητής προσπαθεί να κάνει αυτό που ξέρει: να πουλάει. Μαθαίνει τεχνικές, χρησιμοποιεί την πειθώ, αξιοποιεί εργαλεία, όλα γύρω από τον κεντρικό του στόχο: το κλείσιμο μιας πώλησης. Παραβλέπει όμως το γεγονός ότι στους περισσότερους ανθρώπους δεν τους αρέσει να τους πουλάνε αλλά να αγοράζουν, με αποτέλεσμα ο πωλητής να μην επικεντρώνεται στο τι θέλει ο πελάτης να αγοράσει και γιατί θέλει να το αγοράσει.

Για να καταστήσετε όμως τις πωλήσεις σας μία πηγή ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, απαιτείται κάτι παραπάνω από το να εκπαιδεύσετε τους πωλητές σας σε τεχνικές πωλήσεων.

Τα εκπαιδευτικά Προγράμματα Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελάτη που σας προσφέρουμε εστιάζουν στους δύο ρόλους που καλείται να αναλάβει ο σύγχρονος, αποτελεσματικός πωλητής: το ρόλο του συμβούλου του πελάτη αλλά και τον ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη της επιχείρησης.

To πρόγραμμα ο Πωλητής Σύμβουλος, της Wilson Learning, που χρησιμοποιούμε κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά τις τελευταίες δεκαετίες και σήμερα εφαρμόζεται σε 45 χώρες και σε 18 γλώσσες.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανάπτυξη Ολικού Μυαλού

WHOLE BRAIN PROGRAMS

Η πιο σημαντική ικανότητα των μάνατζερ για τον 21ο αιώνα έχει αποδειχθεί ότι θα είναι η Νοητική τους Ευκινησία (Mental Agility). «We are all in the Business of Thinking» και συνεπώς η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου εγκέφαλου αποτελεί, θα έπρεπε να αποτελεί, πρώτη προτεραιότητα των επιχειρήσεων και των στελεχών τους.

Η INGROUP, σε συνεργασία με τον Δρα Γιώργο Μαντέ, έναν από τους πρωτοπόρους στο χώρο με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, σας μαθαίνει να αξιοποιείτε στο έπακρο το Μυαλό σας.

Πρόκειται για μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία με πολλές εφαρμογές:

 • Προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία
 • Ανάπτυξη εταιρικής κουλτούρας
 • Επικοινωνία και Ομαδική Συνεργασία
 • Ηγεσία και Μάνατζμεντ
 • Εξυπηρέτηση Πελάτη
 • Πωλήσεις
 • Ανάπτυξη Ανώτατων Ομάδων Διοίκησης

Εταιρίες όπως οι General Electric, IBM, Microsoft, Nestle, Novartis, Citibank, 3M, Air France, American Express και άλλες πολλές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την τεχνολογία Ολικού Μυαλού με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ομαδική Συνεργασία / Team Building

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον το σημαντικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας επιχείρησης είναι το ανθρώπινο κεφάλαιό της. Ένα από τα πιο βασικά συστατικά επιτυχίας της είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της, οι οποίοι, σε τελική ανάλυση, είναι αυτοί που φέρνουν τα αποτελέσματα!

Η Βιωματική Εκπαίδευση και τα εργαστηριακά Προγράμματα Ανάπτυξης Ομάδων που σας προσφέρει η INGROUP διεξάγονται ήδη σε 10 χώρες. Ειδικά το πρόγραμμα ανάπτυξης ομάδων Top Management έχει διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 30 κορυφαίες διεθνείς επιχειρήσεις .

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Team Building δίνει την ευκαιρία στα στελέχη επιχειρήσεων να:

 • Γνωρίσουν σε βάθος κάθε συνεργάτη, κάτω από ανεπίσημες συνθήκες.
 • Κατανοήσουν τη διαφορετικότητα κάθε συνεργάτη, και να αναζητήσουν τρόπους να τη μετατρέψουν σε πλεονέκτημα της ομάδας.
 • Μάθουν να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
 • Αναπτύξουν την επικοινωνία και την ποιότητα συνεργασίας στο μέγιστο βαθμό.

Το πρόγραμμα αυτό είναι tailor made και σχεδιάζεται για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανάπτυξη Εταιρικής Κουλτούρας

Ένα ποσοστό 60-70% των προγραμμάτων εταιρικών αλλαγών παγκοσμίως αποτυγχάνουν! Δεν υλοποιούνται ποτέ! Ο λόγος είναι ένας: Η κουλτούρα των επιχειρήσεων παραμένει η ίδια και επομένως η νέα κατάσταση απορρίπτεται από το σύστημα και δεν εφαρμόζεται.

Η INGROUP σας προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και μεθόδους:

 • Αποτύπωσης και μέτρησης της πραγματικής σημερινής εταιρικής κουλτούρας.
 • Προσδιορισμού της επιθυμητής κουλτούρας.
 • Σχεδιασμού ενός προγράμματος υλοποίησης της επιθυμητής κουλτούρας.
 • Υποστήριξης των παράλληλων αλλαγών που πρέπει να γίνουν, ώστε η νέα κουλτούρα να εδραιωθεί και να εφαρμοστεί.

Η προσέγγισή μας βασίζεται στη μεθοδολογία των καθηγητών Kameron και Quinn, οι οποίοι προσφέρουν πρακτικά και αξιόπιστα εργαλεία μέτρησης και ένα στιβαρό, δοκιμασμένο θεωρητικό πλαίσιο. Τα εργαλεία αυτά, τα οποία βοηθούν χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, έχουν προσαρμοστεί στα ελληνικά και εφαρμόζονται ήδη στην Ελλάδα και την Κύπρο με μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για την παροχή της υπηρεσίας στην εταιρεία σας;

Στείλτε μας το αίτημα σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.